Leijten: Lekken van persoonsgegevens belastingdienst volstrekt onacceptabel

Vandaag maakte staatssecretaris Wiebes van Financiën bekend dat er persoonsgegevens bij de Belastingdienst zijn gelekt. SP-Kamerlid Renske Leijten: ‘Het is volstrekt onacceptabel dat er persoonsgegevens op straat zijn komen te liggen. Ik wil zo snel mogelijk van de staatssecretaris weten wat er precies gelekt is, hoe dit heeft kunnen gebeuren en hoe de staatssecretaris gaat voorkomen dat dit nog een keer gaat gebeuren.’

De SP wil aankomende dinsdag de staatssecretaris naar de Tweede Kamer halen om hem hierover te ondervragen. Leijten: ‘Eerder dit jaar zijn er meerdere malen persoonsgegevens gelekt. Je moet er vanuit kunnen gaan dat jouw gegevens juist bij de overheid veilig zijn en niet mogelijk op straat komen te liggen en in de verkeerde handen vallen.’

Betrokken SP'ers