Succes SP: ook toeslag voor pleegouders

Ouders van meerderjarige pleegkinderen hebben voortaan ook recht op toeslagen. Tot nu toe werd het inkomen van de meerderjarige kinderen opgeteld bij het inkomen van de ouders. Daardoor liepen zij onterecht allerlei toeslagen mis. Nadat de SP en CDA aan de bel trokken grijpt de staatssecretaris nu in.

SP-Kamerlid Renske Leijten is blij met het goede nieuws. 'Deze ouders hebben recht op toeslagen. Zij mogen niet gestraft worden omdat ze kinderen opvoeden. Toch liepen ze grote sommen geld mis. Gelukkig komt er nu een oplossing. Dat is rechtvaardig voor ouders en kind.'

De staatssecretaris zal bij de belastingmaatregelen voor 2018, die aan het eind van het jaar worden voorgesteld, zorgen dat ouder en pleegkind niet langer als toeslagpartner worden aangemerkt. 

Betrokken SP'ers