nieuws

SP zegt vertrouwen in minister van Veiligheid en Justitie op

Michiel van Nispen

Ard van der Steur, de minister van Veiligheid en Justitie, heeft een professor beschadigd, belangrijke informatie onder de pet gehouden en schuift de verantwoordelijkheid voor zijn fouten af op de politie. Dat stelt SP-Kamerlid Michiel van Nispen na afloop van het debat over het onderzoek naar professor Maat. De professor liet eerder foto’s van MH17-slachtoffers zien tijdens een college en werd hiervoor onterecht gestraft door de minister.

Van Nispen: ‘Het is al erg genoeg dat een gewaardeerde professor is beschadigd. Vervolgens heeft de minister zijn fouten niet toegegeven en belangrijke informatie achtergehouden. De waarheid is nu eindelijk boven tafel gekomen. Dankzij een strijdbare professor, maar zeker niet dankzij deze minister. Het is een gênante vertoning.’

Tijdens het debat heeft de SP het vertrouwen in Van der Steur opgezegd. ‘Er zijn ontzettend veel fouten gemaakt in deze kwestie. De minister heeft verschillende kansen gehad om deze fouten recht te zetten, maar keer op keer heeft hij dat niet gedaan. De SP heeft er dan ook geen vertrouwen in dat dit niet nog eens gebeurt,’ aldus Van Nispen.

Betrokken SP'ers