nieuws

SP start Meldpunt Kaart te Duur

Jasper van Dijk

SP-Kamerlid Jasper van Dijk heeft vrijdag het meldpunt Kaart te Duur geopend. Vaak moeten mensen een veel te hoog bedrag betalen voor hun toegangskaart voor culturele- en sportevenementen. Van Dijk vraagt iedereen, die onnodig veel betaalt, te mailen naar kaartteduur@sp.nl 

Het komt regelmatig voor dat mensen een veel te hoog bedrag betalen voor hun kaartje omdat ze die via de zogenaamde 'secundaire verkoop' hebben aangeschaft. Dit zijn bedrijven die massaal toegangskaarten opkopen om die vervolgens voor een veel hoger bedrag aan te bieden op internet. Van Dijk: ‘Deze bedrijven verdienen doelbewust bakken met geld over de rug van bezoekers. We roepen iedereen op die hiermee te maken heeft het te melden. Deze wanpraktijken moeten stoppen.’ Daarom heeft de SP samen met het CDA een wetsvoorstel gemaakt om tegen deze professionele handelaren op te treden. Als de wet wordt aangenomen kunnen kopers hun geld via een geschillencommissie terugvorderen als het kaartje meer dan 20 procent kost dan de originele prijs.

Het komt ook voor dat kaartverkopers hoge servicekosten in rekening brengen. De onderbouwing is vaak uiterst schimmig. Ook hier wil Van Dijk maatregelen tegen nemen. Daarom vraagt hij de regering om de willekeur rond servicekosten aan te pakken. 'Verkopers moeten precies laten weten waarom welke servicekosten worden gemaakt. Ook dienen we te voorkomen dat kopers voor ieder kaartje apart steeds opnieuw servicekosten betalen. Het bezoeken van een evenement zou tenslotte iets leuks moeten zijn, het is nogal zuur als je dan onnodig met enorme kosten wordt geconfronteerd.'

 

Betrokken SP'ers