nieuws

Gesthuizen steunt actie Fashion Rebels bij Mexx Den Haag

SP-Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen zal vrijdag 20 december helpen om de ‘vuile was’ van kledingmerk Mexx buiten hangen. Met de actie van de Fashion Rebels wordt de winkelketen op haar verantwoordelijkheid gewezen om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Gesthuizen: ‘Het is belachelijk dat er in Nederland nog altijd producten worden verkocht die geproduceerd zijn door mensen die worden uitgebuit. Ik vind dat bedrijven hun verantwoordelijkheid moeten nemen. Doen zij dit niet, dan kunnen zij een actie van de Fashion Rebels verwachten.’

Mexx is één van de winkelketens die nog altijd het veiligheidsakkoord niet getekend heeft wat moet voorkomen dat rampen zoals die onlangs in Bangladesh plaatvonden, niet meer gebeuren . Ook heeft het bedrijf zich nog niet gecommitteerd aan het betalen van een leefbaar loon aan fabrieksmedewerkers en is zij niet transparant over de fabrieken waar hun kleding precies wordt geproduceerd.  Gesthuizen: ‘Ik vind dat de Nederlandse consument in één oogopslag moet kunnen zien waar en onder welke omstandigheden de kleding geproduceerd is. Wij accepteren niet langer dat de consument door bedrijven als Mexx om de tuin wordt geleid omdat zij weigeren hun producten onder goede en eerlijke omstandigheden te laten produceren’. 

The Fashion Rebels is een brede beweging die gesteund wordt door: ROOD (SP), Dwars (GroenLinks), PerspectieF (CU), Jonge Democraten(D66), Jonge Socialisten (PVDA), CNV Jongeren, Schone Kleren Campagne, Landelijke India Werkgroep, CNV Internationaal, FNV Mondiaal en Young & Fair. De actie zal vandaag (vrijdag 20 december) om 15.00 uur voor de ingang van de Mexx winkel aan de Wagenstraat 14 te Den Haag plaatsvinden.

Betrokken SP'ers