nieuws

SP wil Kamerlid Verburg (CDA) van WAO-dossier

CDA-Kamerlid Gerda Verburg moet per onmiddellijk door haar fractie van het WAO-dossier worden gehaald, stelt SP-Kamerlid Jan de Wit. Verburg heeft een betaalde functie bij verzekeraar Delta Lloyd. De Wit: “Hier is de schijn van belangenverstrengeling absoluut aanwezig. Ik vind het niet acceptabel dat een Kamerlid woordvoerder is voor een onderwerp waarvoor ze buiten het parlement geld ontvangt.”

Samen met D66 bepleit Verburg de overheveling van een deel van de uitvoering van de nieuwe WAO naar particuliere verzekeraars als Delta Lloyd. De Wit: “Ze wekt de indruk dat ze de WAO voor een groot deel in de uitverkoop zet, ten gunste van onder meer een bedrijf dat haar betaalt. Dit schaadt het aanzien van het parlement.”

Volgens het register van nevenfuncties van Kamerleden en volgens haar eigen site is ze lid van het Employee Benefits Adviescollege Delta Lloyd. Employee Benefits zijn arbeidsvoorwaarden die een werkgever voor zijn personeel regelt bij een verzekeraar. Daaronder vallen ook regelingen voor ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid.

Betrokken SP'ers