column
Emile Roemer:

De machine is op stoom

Emile Roemer

De SP is op dreef. Van overal uit het land hoor ik positieve verhalen over hoe onze lijsttrekkers het doen. In het noorden loopt onze Sandra Beckerman voorop om op te komen voor Groningen. Met goed doordachte plannen wil de SP de schade door aardbevingen herstellen en banen creëren. 

In Gelderland stelt lijsttrekker Eric van Kaathoven voor om 200 miljoen euro te investeren in onder meer het isoleren van 10.000 huurwoningen. Zo besparen we energie, verlagen we de woonlasten en helpen we bouwvakkers aan het werk. 

Vanuit Den Haag hoop ik mijn steentje bij te dragen door in de debatten duidelijk te maken dat het roer om moet. Onze plannen liggen klaar. Door te investeren in de zorg, het onderwijs en in de bouw kunnen we nog dit jaar tienduizenden mensen aan het werk helpen. 

Als het aan de SP ligt voeren we een publieke zorgverzekering in. Zo breken we de macht van zorgverzekeraars en maken we de zorg betaalbaar voor iedereen. In de thuiszorg helpen we mensen die nu ontslagen worden weer aan het werk. De verzorgingshuizen houden we open.

We hebben nog een kleine week te gaan voor de verkiezingen. Het is geweldig om te zien hoe onze campagne op stoom is. Het vertrouwen in de SP is groot en de roep om verandering zwelt aan.

Ik wens alle partijgenoten een mooie laatste campagneweek toe. En als u nog geen lid bent, dan is dit misschien wel hét moment om u aan te sluiten.

Wij gaan voor een heel mooie uitslag op woensdag 18 maart. Zet ‘m op! 

Betrokken SP'ers