Provinciale Staten Fractievoorzitter

Jorge Wolters Gregório

"Wat niet failliet mag gaan hoort niet op een markt thuis en daarom moeten we basisvoorzieningen weer veilig bij de overheid onderbrengen."

Meer over Jorge

Omdat in de jaren ’90 het CDA van mijn grootouders braaf naar de pijpen van het kapitaal danste en de PvdA van mijn ouders wel blafte maar niet beet, werd ik wel enthousiast van het activisme en de onverschrokkenheid van de SP. Wanneer je een gezin hebt en het met familie, vrienden en andere ouders over de toekomst van je kinderen hebt, dan kom je al snel tot de conclusie dat het huidige systeem kapot is en we echt de andere kant op moeten met onze politiek en economie.

De juiste analyse van wat het kapitalistisch systeem en de steeds verder oprukkende privatisering allemaal kapot maakt aan onze verzorgingsstaat is een objectieve reden om voor het socialisme te gaan. Maar zeker ook het voorkomen van parlementarisme en als gekozen vertegenwoordiger tussen je volk blijven staan met acties en protesten inspireerde mij enorm om zelf ook actief aan de slag te gaan. Van Tribunes rondbrengen tot buurtacties en campagnevoeren werd door de jaren heen standaard invulling van mijn agenda, en werd zelfs afdelingsvoorzitter, raadslid en fractievoorzitter in de Provincie Limburg.

Wat niet failliet mag gaan hoort niet op een markt thuis en daarom moeten we basisvoorzieningen weer veilig bij de overheid onderbrengen. De zorg, onze energie en ons openbaar vervoer zijn er een aantal van die voor veel Nederlanders vaak levensbepalend zijn. Maar daarnaast moet de overheid haar tijd en geld besteden aan voldoende woningen bouwen, onze natuur herstellen en gelijke kansen creëren voor alle kinderen, en niet steken in het pleasen van vervuilende of ongezonde industrieën die enkel naar meer geld verdienen kijken en niks om onze samenleving geven; nú de mensen!

 

Wie is Jorge?

Geboren in Portugal maar opgegroeid in Limburg bracht veel geluk en uitdagingen met zich mee. Van meerdere culturen mogen meekrijgen tot racisme tegen mijn vader, van bourgondisch familiegevoel tot kinderen in de omgeving zien opgroeien met amper een boterham op school. Gelukkig is mij omzien naar mijn naasten en hard werken voor wat je wilt bereiken bijgebracht en van nature ben ik zeer leergierig van aard. Als er zaken dichtbij huis niet goed gaan dan is er ergens op deze planeet ook een voorbeeld te vinden van hoe het wel kan, en daar probeer ik mijn samenleving ook mee te helpen. Want ik zie hoe ouderen steeds minder van hun oude dag kunnen genieten en dat jongeren zich meer druk maken over hun toekomst, en daar moet echt verandering in komen.

Thuis met mijn vrouw en drie zoons pakken we zoveel mogelijk activiteiten in onze buurt op en zo mensen te motiveren ook van zich te laten horen en de handen ineen te slaan. Als er ergens in de agenda tijd over is, dan zul je mij heel veel muziek horen luisteren en indien mogelijk (met de kids) naar concerten of op stedentrips gaan. Voor mijn zoons probeer ik daar hun horizon mee te verbreden en dat zij hopelijk nooit genoegen gaan nemen met de status quo; de toekomst is van hun.