Kandidaten Tweede Kamer 2021 Kandidaat Kamerlid

Murat Memiş

"Tegen oorlog zijn en opkomen voor internationale solidariteit, vrede en vrijheid zijn tegenwoordig hard nodig."

Meer over Murat

Socialisme is mij met de paplepel ingegoten. In 2012 besloot ik de politiek in te gaan en ben ik op zoek gegaan naar een partij die overeenkwam met mijn idealen. ‘Zonder actie geen fractie’ en de ‘solidariteitsregeling’ van de SP waren voor mij de doorslaggevende principes om voor de SP te kiezen. De SP is een partij die niet alleen voor de mensen opkomt, maar vooral samen met de mensen dingen voor elkaar wilt krijgen.

De afgelopen maanden hoor ik van steeds meer mensen dat de coronacrisis een nieuwe stap in onze samenleving zal zijn. De meeste mensen maken zich, net als ik, zorgen dat dit geen stap in de goede richting wordt. Een nieuwe recessie lijkt onafwendbaar. De gevolgen van dit ‘nieuwe’ leven na corona laten zich nu al voorspellen; veel werkloosheid, nog meer armoede en onzekerheid en vooral een nog grotere tweedeling tussen arm en rijk. Natuurlijk ging het al niet goed in onze maatschappij en ook niet in de rest van de wereld. Tegen oorlog zijn en opkomen voor internationale solidariteit, vrede en vrijheid zijn tegenwoordig hard nodig. Dat gaat helaas niet vanzelfsprekend.

Dat is ook wat ik in de Tweede Kamer denk te kunnen bereiken; samen met de fractie en de partij de verbinding opzoeken, mensen mobiliseren en actief maken om zo te laten zien dat er een alternatief is. De nieuwe recessie hoeft niet te leiden tot meer ongelijkheid en onrechtvaardigheid; dat is een politieke keuze. Het neoliberale gedachtengoed is het niet gelukt om voor een sociale en rechtvaardige samenleving te zorgen en het mag niet nog een keer de kans krijgen om ons lot te bepalen. Daar wil ik samen voor vechten op de plek waar de beslissingen in dit land genomen worden: de Tweede Kamer.

Onze kandidaten voor de verkiezingen Ons verkiezingsprogramma

Ik ben jarenlang actief geweest in de Koerdische gemeenschap. Onder andere verschillende bestuursfuncties vervuld zowel in de lokale als nationale culturele verenigingen. Daarnaast zet ik me als bestuurslid ook in voor de SP-afdeling in Eindhoven. Verder heb ik een MBO-opleidingen gedaan op het gebied van elektrotechniek en ondernemend management.

Ik ben vader van een zoon en een dochter. In 1988 ben ik geboren in Koerdistan en nu woon ik samen met mijn gezin in Eindhoven. Meteen na mijn studie ging ik aan de slag met mijn onderneming in de autobranche en met het organiseren van evenementen. Nu ben ik als ondernemer meer dan 10 jaar actief in de dienstverlening in de agrarische sector. Daarnaast ben ik raadslid en fractievoorzitter van de SP in de gemeenteraad van Eindhoven. Van jongs af aan zet ik mij met hart en ziel in voor internationale solidariteit en wereldvrede.