Bekende gezichten Voorzitter SP Jongeren

Bastiaan Meijer

De SP is niet alleen actief in de Tweede Kamer, maar juist ook op straat tussen de mensen.

Meer over Bastiaan

In Nederland leven volgens het CPB bijna 200.000 kinderen in armoede. Dat zijn kinderen die dus niet zeker weten of ze 's ochtends kunnen ontbijten of mee kunnen met een reis van school. Ondertussen werd er 237 miljard euro winst gemaakt door bedrijven in Nederland afgelopen jaar. Die tegenstelling is oneerlijk. Daarom ben ik kandidaat voor de SP.

De SP is niet alleen actief in de Tweede Kamer, maar juist ook op straat tussen de mensen. Zo ben ik zelf ook voor het eerst in contact gekomen met de SP. Samen met heel veel andere jongeren en vakbond FNV Young & United voerde ik campagne tegen het jeugdloon. De SP steunde ons altijd. Niet alleen voor een foto, maar omdat de SP als geen ander weet dat als je echt iets wil veranderen je dat op straat zal moeten doen.

Dat zie ik ook in mijn lokale SP-afdeling in Den Haag. Samen met andere vrijwilligers gaan we regelmatig huis aan huis om van mensen te horen wat er speelt in hun buurt, bijvoorbeeld in de Molenwijk. De sociale huurwoningen daar zijn in slechte staat, in sommige huizen staat de schimmel metershoog op de muren. Bijna elk kind heeft daar een puf, ze worden ziek in hun eigen huis. De verhuurder doet daar niks aan en laat bewoners steeds hangen. Wij brengen deze mensen bij elkaar en dat werkt. Dan krijgen deze huurders opeens wél de aandacht die ze verdienen. Zo zien mensen dat actievoeren werkt.

Het is een kwestie van macht. Heel veel mensen in Nederland hebben te weinig macht en een paar mensen veel te veel. Daardoor wordt huurders hun huis niet opgeknapt terwijl ze wel elke maand huur moeten betalen. Daardoor gaan de lonen van werknemers niet omhoog terwijl er heel veel winst wordt gemaakt. Daarom krijgen mbo’ers niet de waardering die ze verdienen. De SP geeft die mensen macht. Daarom stem ik SP.

 

 
 

Ik ben Bastiaan Meijer, ik ben 26 jaar en woon in Den Haag. Ik heb al jaren een seizoenkaart bij ADO en kijk als ik tijd heb ook vaak naar voetbal, ook al heb ik er stiekem niet super veel verstand van. Ik houd van het uitgaansleven en vooral een goede, bruine kroeg. Die liefde kan ermee te maken hebben dat ze daar vaak mijn muziek draaien, namelijk goeie Nederlandse meezingers en happy hardcore.

Dat ik op een kandidatenlijst zou komen van een politieke partij is eigenlijk helemaal niet logisch. Bij mij thuis ging het wel vaak over onderwerpen waar de politiek zich mee bezig zou moeten houden, maar nooit over de politiek zelf. De politiek was er toch niet voor ons. Op de middelbare school heb ik eerst vmbo en daarna havo gedaan. Ik merkte toen al dat je als vmbo’er of mbo’er écht anders wordt behandeld. Juist daarom ben ik ooit lid geworden van de SP.

Toen ik ging studeren ben ik uit Rockanje naar Den Haag verhuisd. Op die stad, maar vooral de sfeer in de wijken, ben ik een beetje verliefd geworden. Ik zou Den Haag niet snel meer verlaten. ADO, het accent en het groen-gele zitten in mijn hart.

Bastiaan Meijer op SP.nl