nieuws

Voordracht partijbestuur gepresenteerd

Lieke van Rossum

De SP heeft vandaag een nieuw partijbestuur voorgedragen. SP’er Lieke van Rossum is kandidaat voor het partijvoorzitterschap. Van Rossum heeft veel ervaring binnen de partij. Zo is zij momenteel hoofd van het scholingsteam van de SP en was ze 13 jaar fractievoorzitter voor de SP in de gemeenteraad van Delft.

‘De kandidatencommissie is er trots op dat Lieke van Rossum en Nils Müller door het partijbestuur zijn voorgedragen als respectievelijk kandidaat voorzitter en kandidaat algemeen secretaris van de SP. Lieke woont in Delft samen met haar gezin. Ze was jarenlang fractievoorzitter in de gemeenteraad waar ze de strijd van bewoners naar de gemeenteraad bracht. Zo kwam ze samen met honderden huurders van Vestia op tegen schimmelproblemen en slecht woningonderhoud. Nils was geschiedenisleraar en gaf vanaf 2013 leiding aan de SP in Zutphen. Daar liet de SP door een combinatie van besturen en actie zien veel voor mensen te kunnen betekenen. Nils wist samen met de afdeling, zorgpersoneel en de mensen uit Zutphen de marktwerking uit de huishoudelijke zorg te krijgen. Wij zien in hem de perfecte algemeen secretaris naast Lieke’, aldus Bastiaan Meijer van de kandidatencommissie.

Het partijbestuur van de SP bestaat uit de in functie gekozen voorzitter en algemeen secretaris en 10 algemeen partijbestuursleden. Ook maken 18 regiovertegenwoordigers deel uit van het partijbestuur. Zij worden in de verschillende regio’s door de actieve SP-leden gekozen. Ook de fractievoorzitters van de Tweede en Eerste Kamer maken uit hoofde van hun functie deel uit van het bestuur. De concept-kandidatenlijst zal de komende maanden besproken worden door alle SP-afdelingen door het hele land. Niet-voorgedragen kandidaten kunnen hun kandidatuur handhaven door voor 27 december 23.59 uur te mailen naar partijbestuur@sp.nl. Op het partijcongres van 2 maart 2024 zal het nieuwe partijbestuur gekozen worden.

Meijer: ‘Met de rest van de voorgedragen algemeen bestuursleden heeft de kandidatencommissie SP'ers gevonden die met elkaar willen bouwen aan een sterke SP die tussen de mensen staat. Samen met Jimmy Dijk, de nieuwe fractievoorzitter van de SP, brengen ze energie in de partij en daarbuiten.’

 

Concept-kandidatenlijst voor het partijbestuur:

 • Voorzitter - Lieke van Rossum (Delft, 1982)
 • Algemeen secretaris - Nils Müller (Zutphen, 1991)
Algemeen bestuursleden:
 • Hans Boerwinkel (Doetinchem, 1965)
 • Mathijs ten Broeke (Zutphen, 1990)
 • Heidi Bouhlel (Landsmeer,1976)
 • Gerrie Elfrink (Arnhem, 1974)
 • Renske Leijten (Haarlem, 1979)
 • Bastiaan Meijer (Den Haag, 1997)
 • Bram Roovers (Den Bosch, 1999)
 • Aldo Schelvis (Leeuwarden, 1990)
 • Lian Veenstra (Veendam, 1969)
 • Jeremie van Zeist (Apeldoorn, 2002)