SP-fractievoorzitter Dijk blij met opschorten plastictaks

Het was een doorn in het oog van veel mensen en kleine ondernemers: de plastictaks. Met een belasting op plastic bakjes moest er minder plastic gebruikt gaan worden, maar in de praktijk betekent het vooral dat mensen en kleine ondernemers met nóg meer kosten opgezadeld worden. Oneerlijk en geen oplossing voor het gebruik van plastic, vindt SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk die er een motie over indiende. Met succes, want de regering schort de taks nu op.

Dijk: 'Je moet de kosten niet afwentelen op gewone mensen. Belast de producent en niet de consument. Anders haal je het draagvlak weg en dan ben je verder weg van huis. Je pakt er vooral gewone hardwerkende mensen en kleine ondernemers mee. Goed dat het kabinet dit nu ook inziet en de handhaving opschort.'

Betrokken SP'ers