nieuws

Succes: Megasalarissen Mediapark aan banden

Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer wil op initiatief van SP-Kamerlid Peter Kwint dat er een einde komt aan de mega-inkomsten die sommige kopstukken van de publieke omroep nog altijd krijgen. Ook hun inkomsten vanuit de publieke omroep die via productiemaatschappijen bij deze mensen terecht komen moeten aan banden worden gelegd.

Kwint: ‘Al jaren onderneemt de SP actie tegen het gegraai op een deel van het Mediapark. Wij zijn voor een sterke publieke omroep, maar deze mensen ondermijnen het draagvlak daarvoor. Als je tonnen per jaar wilt binnenharken dan doe je dat maar bij een van de commerciĆ«le omroepen.’

Kwint kreeg ook een meerderheid voor zijn voorstel om mensen die bij de omroepen en hun toeleveranciers werken na een jaar een vast contract te geven. ‘Al jaren is deze flexverslaving ons een doorn in het oog. Slecht voor de kwaliteit, slecht voor de mensen die er werken en slecht voor de veiligheid. Zoals we bij De Wereld Draait Door hebben kunnen zien zijn mensen soms bang om hun mond open te doen, omdat ze er meteen uitgekieperd kunnen worden. Dat behoort straks tot het verleden.’

 

Betrokken SP'ers