nieuws

Wat een mooi PrinsjesdagProtest!

Nu is het genoeg. Met duizenden stonden we op tegen dit kabinet, want de kosten moeten nu omlaag. En dat kán: de winsten van grote bedrijven waren in 23 jaar niet zo hoog als nu. Zet die winsten in om de kosten nu te verlagen.

Stel een maximum in voor de energierekening waardoor deze omlaag gaat en nationaliseer de energiebedrijven zodat er geen publiek geld naar private winsten gaat. Verlaag de prijzen voor de boodschappen en het tanken en breng de zorgkosten en de huren omlaag.

Dit kabinet Rutte/Kaag stelt dit jaar niet of nauwelijks meer wat te kunnen doen, maar voor velen duurt dit jaar nog veel te lang. Landen om ons heen nemen volop crisismaatregelen, dus als het Rutte en Kaag niet lukt, moeten ze plaatsmaken voor anderen die het wel kunnen.

Vandaag gaven we met duizenden een duidelijk signaal: Pak de winsten, verlaag de rekening. Samen kunnen we hiervoor zorgen. Samen gaan we dit winnen!

Betrokken SP'ers