nieuws

Meer arbeidsmigratie? Vooral een feestje voor werkgevers

Moeten we meer arbeidsmigranten uit Afrikaanse landen zoals Ghana halen? Die vraag stond centraal in een debat bij het programma Dit is de dag op NPO Radio 1. SP-Kamerlid Jasper van Dijk zei in het debat dat meer arbeidsmigratie vooral werkgevers helpt, omdat zij door het inzetten van de veel ‘goedkopere’ arbeidsmigranten de lonen in ons land laag kunnen houden.

Daarnaast zijn er nu al veel arbeidsmigranten in ons land die steeds meer een onderklasse vormen. Zij wonen onder erbarmelijke omstandigheden en weten maar één ding zeker: voor jou tien anderen. Wat Van Dijk betreft is het veel beter om meer Nederlanders aan het werk te krijgen. Dit kan door te zorgen voor betere arbeidsomstandigheden en een hoger minimumloon van 15 euro per uur.

Kijk het hele gesprek hieronder terug!

 

Betrokken SP'ers