nieuws

Landelijke demonstratie tegen opkopen vakantieparken

Vele campings en vakantieparken in Nederland zijn door roofinvesteerders opgekocht en nog meer worden er bedreigd. Recreanten die daar vaak al tientallen jaren verblijven moeten nu het veld ruimen. Daarom kwam de SP samen met recreanten in actie in Den Haag.

SP-Kamerlid Sandra Beckerman: 'Alleen samen kunnen wij een vuist maken tegen roofinvesteerders. Poen gaat nu vaak boven fatsoen. Het wijken voor de rijken moet stoppen. Actie is hard nodig om dit kabinet te laten zien dat je mensen niet kunt wegjagen.' De SP wil de rechten van recreanten vergroten en de opkoop van vakantieparken aan banden leggen. 

De demonstratie werd mede georganiseerd door Stichting Recreantenrecht en Recreanten in Actie. Samen met de SP lanceerden zij vandaag een manifest die het kabinet oproept om in te grijpen.

Betrokken SP'ers