nieuws

SP start meldpunt over het 'lerarenlek'

Het lerarentekort heeft het onderwijs in een crisis gestort. Overvolle klassen, torenhoge werkdruk en inzet van onbevoegde leraren in de klas zijn het gevolg. Toch zijn er nog altijd goede en gemotiveerde leraren die het onderwijs verlaten, nadat ze keer op keer maar geen vast contract kregen. Na jaren van school naar school hoppen waren ze er klaar mee. Onacceptabel, wat de SP betreft.

SP-Kamerlid Peter Kwint start daarom een meldpunt om dit probleem in kaart te brengen: ‘We kunnen niet blijven toekijken hoe goede en gemotiveerde leraren het onderwijs verlaten, omdat zij geen vast contract krijgen. Deze mensen moeten juist waardering krijgen voor hun belangrijke werk. Het lerarenlek moet aangepakt worden.’

Blijf op de hoogte

Betrokken SP'ers