nieuws

SP presenteert eigen voorstellen voor een eerlijk Nederland

Terwijl de economie komend jaar met 3,5% groeit, gaan mensen als het aan dit demissionaire kabinet ligt er niet of nauwelijks op vooruit. Ook andere grote problemen in de samenleving zoals de wooncrisis of de grote tekorten in de zorg, het onderwijs en bij de politie worden niet aangepakt. Dat moet anders.

SP-leider Marijnissen: 'De SP presenteert vandaag alternatieve keuzes voor hetzelfde geld. Zo zorgen we ervoor dat mensen minder belasting gaan betalen en er in hun portemonnee wél op vooruit gaan. Grote bedrijven gaan een hogere belasting over hun winsten betalen, net als grote banken en de vervuilende industrie. Daarmee investeren we miljarden euro’s extra in betaalbare woningen en hogere salarissen. We verhogen het minimumloon en de salarissen in de zorg, onderwijs en bij de politie.'

Van dit demissionaire kabinet hoeven mensen niets te verwachten, zo bleek gisteren uit de Troonrede. De formatie is al een half jaar een puinhoop. Het is dus nu aan de Tweede Kamer. Marijnissen: 'Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen zal de SP de komende twee dagen volop voorstellen doen. De Tweede Kamer kan ervoor zorgen dat ons land niet langer stilstaat omdat Haagse politici te druk met zichzelf bezig zijn. Wij laten zien dat door andere keuzes te maken, mensen erop vooruitgaan én de grote problemen in de samenleving aangepakt kunnen worden.'

Bekijk hier onze alternatieve voorstellen voor een eerlijk Nederland.

 

Blijf op de hoogte

Betrokken SP'ers