nieuws

Kwint verdedigt wet om lerarenregister te schrappen

Samen met het SGP wil SP-Kamerlid Peter Kwint een einde maken aan het lerarenregister. Dit register waarin alle bij- en nascholing van leraren bijgehouden moet worden is volgens de partijen, en vele docenten, een bureaucratische verplichting, die is ingevoerd vanuit wantrouwen naar docenten toe.

Vandaag verdedigden de initiatiefnemers een hun wet om een einde te maken aan het register. Kwint: ‘Deze verplichting kost veel tijd en levert leraren en schoolbesturen vooral een grote papierwinkel op. Daar moeten we echt zo snel mogelijk vanaf. Leraren zijn professionals die zichzelf voortdurend bijscholen. Daar hebben ze geen Haagse blauwdruk voor nodig.’

Kwint en Bisschop van de SGP hebben zelf het initiatief genomen om de wet te wijzigen, omdat minister Slob niet door wilde pakken. ‘Als de minister het niet doet, dan doen wij het wel. De werkdruk is al heel hoog in het onderwijs vanwege de veel te grote klassen en het lerarentekort. Met het schrappen van het lerarenregister kunnen we ten minste iets aan bureaucratie schrappen, zodat zij hun belangrijke werk beter kunnen doen.'

Blijf op de hoogte

Betrokken SP'ers