nieuws

Meldpunten UWV & Bijstand

De slachtoffers van de toeslagenaffaire stonden samen op tegen onrecht.

De SP krijgt regelmatig signalen dat bijstandsgerechtigden door gemeenten of het UWV in de problemen komen. Duizenden mensen hebben zich bij onze meldpunten gemeld. Er zijn mensen die om allerlei redenen gekort worden op hun uitkering: het ontvangen van boodschappen of zakgeld voor de kinderen kan al een reden zijn waardoor mensen ineens duizenden euro’s moeten terugbetalen en diep in de schulden komen. De menselijke maat is zoek.

Wij horen graag uw ervaringen met het UWV of de participatiewet.

  • Heeft u ervaringen met of een klacht over de bijstand (participatiewet)? U kunt nog steeds een nieuwe melding doen. In de strijd voor een eerlijke overheid is het voor ons belangrijk om op de hoogte te zijn van wat er speelt. De meldingen kunnen we ook gebruiken in het politieke debat. Lees hier het tussentijds rapport Meldpunt Bijstand. Het eindrapport wordt momenteel geschreven en daarna overhandigd aan de regering.
  • Lees hier het rapport Meldpunt UWV. Dit rapport wordt overhandigd aan de regering en het UWV. Wilt u een nieuwe melding doen? Dat kan nog steeds. In de strijd voor een eerlijke overheid is het voor ons belangrijk om op de hoogte te zijn van wat er speelt. De meldingen kunnen we ook gebruiken in het politieke debat.

Naar Meldpunt Bijstand Naar Meldpunt UWV

Betrokken SP'ers