nieuws

Pensioenbestuurder Wuijster is Grootste Graaier van 2020!

Ronald Wuijster heeft de oneervolle prijs voor de Grootste Graaier gewonnen. Deze pensioengraaier kreeg namelijk 682.649 euro van ons pensioengeld voor zijn werk bij pensioenuitvoerder APG, de vermogensbeheerder voor ambtenaren, docenten, politieagenten en militairen. Dat is bijna 4 keer zo hoog als het inkomen van de minister-president.

SP-Kamerlid Bart van Kent reikte de prijs coronaproof uit: ‘Met recht krijgt deze pensioenbestuurder de titel Grootste Graaier van 2020. Hij haalt een bizar hoog bedrag binnen en dat terwijl gepensioneerden al meer dan 10 jaar hun pensioen niet mee zien stijgen met de prijzen. Het is niet uit te leggen dat pensioenbestuurders er nog steeds op los kunnen graaien. Daarom vindt de SP dat pensioenbestuurders, net als zorgbestuurders en bestuurders van woningcorporaties, onder de Balkenendenorm, het loon van de minister-president, gebracht moeten worden.’

Op de tweede plaats staat Edwin Velzel. Hij streek in 2 jaar tijd meer dan een miljoen euro op door zijn werk bij pensioenuitvoerder PGGM. Deze uitvoerder beheert voor heel veel zorgmedewerkers hun pensioen. Terwijl zij nu in de coronacrisis staan te zwoegen en het kabinet een loonsverhoging al te veel moeite vindt voor deze harde werkers, steekt Edwin Velzel honderdduizenden euro's in zijn zak. De derde plek is voor Norbert Hoogers. Bij pensioenuitvoerder MN, dat voor de metaal en techniek, de industrie en de koopvaardij de vermogens beheert, wist hij het afgelopen jaar ook tonnen binnen te slepen. En dat allemaal terwijl de harde werkers in onze industrieën de afgelopen jaren te maken kregen met pensioenverlagingen.

Terwijl pensioengerechtigden niet kunnen rekenen op een verhoging van de pensioenen, pakken de pensioenbestuurders wat ze pakken kunnen uit de uitpuilende pensioenpot van 1550 miljard euro. En de bedragen die zij in hun zakken stoppen blijven elkaar jaar oplopen. De SP vindt dat hier een einde aan moet komen.

De Top 3 Grootse Graaiers:

  1. Ronald Wuijster, APG​ ​ (Ambtenaren, Onderwijs, Politie, Defensie) - 682.649 euro
  2. Edwin Velzel, PGGM​ (Zorgverleners) - 531.000 euro
  3. Norbert Hoogers, MN​ (Metaal en Techniek, Industrie, Koopvaardij) - 411.000 euro

Steun de strijd voor eerlijke pensioenen. Word nu lid.

Ik word lid!

Betrokken SP'ers