nieuws

Rechtvaardige zorg

De coronacrisis raakt iedereen, maar de gevolgen zijn niet voor iedereen hetzelfde. De SP pleit al jaren voor een Nationaal ZorgFonds waar de kosten eerlijk worden verdeeld, voor een dekkend basispakket en voor het afschaffen van het eigen risico. 'Naar aanleiding van de crisis is het tijd voor solidariteit,' aldus SP-Kamerlid Henk van Gerven. 'Daarom moeten we nu plannen maken om rechtvaardig uit de crisis te komen.' Tijdens het debat over het basispakket van 2021 doet hij de volgende voorstellen:

  1. Neem fysiotherapie op in het basispakket, schaf de maximering op het aantal behandelingen voor COPD patiënten af en maak het drempelloos toegankelijk voor alle coronapatiënten, niet alleen de patiënten die in het ziekenhuis hebben gelegen
  2. Schaf het eigen risico (de boete op ziek zijn) af
  3. Geen verhoging van de zorgpremie volgend jaar

Dit kunnen we betalen via de algemene belastingen. Dat is eerlijk en rechtvaardig. 

 

Blijf op de hoogte!

De SP zet zich in voor genoeg betaalbare huizen, voor eerlijke zorg, voor veilige buurten en voor nog veel meer. We doen onderzoek, voeren actie, organiseren bijeenkomsten en doen voorstellen. Zorg dat je op de hoogte blijft, mis het niet!

Betrokken SP'ers