nieuws

Dag voor Rechtvaardigheid in Oss

Lilian Marijnissen Rechtvaardigheid Rotterdam

Zaterdag vindt in Oss de Vriendendag van Lilian Marijnissen plaats. Sinds de SP partijleider haar Rede voor Rechtvaardigheid hield in september, sloten ruim 15.000 mensen zich aan als vriend van de strijd voor rechtvaardigheid.

In een volledig vol cultuurpodium de Groene Engel wordt Lilian Marijnissen geïnterviewd door presentator Wilfred Genee. Bijzonder ook is een gesprek met Lilian en haar vader Jan Marijnissen, oud-partijleider. Zij gaan in gesprek over wat hen bindt en over hoe zij kijken naar elkaar en naar de samenleving. Ook kijkt Lilian vooruit op de komende Provinciale Staten verkiezingen en het vervolg van haar strijd voor rechtvaardigheid.

De SP startte de strijd voor rechtvaardigheid omdat mensen hun energierekening zien stijgen, de boodschappen duurder worden, de zorgpremie omhoog gaat, terwijl multinationals van dit kabinet Rutte miljarden cadeau krijgen. Omdat ziekenhuizen failliet gaan terwijl zorgverzekeraars miljarden op de plank hebben liggen. Omdat zorgverleners, leraren en agenten moeten strijden voor waardering, terwijl de uitkeringen aan aandeelhouders gigantisch zijn.

Betrokken SP'ers