nieuws

SP presenteert plan voor Nationaal Fonds Betaalbare Geneesmiddelen

De SP presenteert vandaag een plan voor een Nationaal Fonds Betaalbare Geneesmiddelen. Met dit fonds wordt het mogelijk om geneesmiddelen die met ons belastinggeld ontwikkeld zijn, op de markt te brengen voor een betaalbare prijs. Nu is het zo dat medicijnen vaak veel te duur zijn, omdat de grote farmaceuten er veel te veel geld voor vragen. We moeten de macht van deze farmaceutische industrie doorbreken en nieuwe medicijnen betaalbaar houden voor iedereen. 

We verplichten de farmaceutische industrie, de industrie waar de meeste winst gemaakt wordt, daarom om 5% van hun budget voor marketing te reserveren voor dit fonds. De ruim 50 miljoen die dit oplevert kunnen we inzetten voor onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe medicijnen. 

 


 

 

Blijf op de hoogte!

Ja, ik wil op de hoogte blijven van belangrijk nieuws en acties van de SP en Lilian Marijnissen.

Betrokken SP'ers