nieuws

Werken onder het minimumloon? Dacht het niet!

Het minimumloon is er niet voor niets: het is de bodem, minder kun je niet verdienen. Maar de regering wil mensen met een arbeidsbeperking onder het minimumloon laten werken. SP-Kamerlid Jasper van Dijk: 'Dit laffe plan zorgt ervoor dat velen onder het minimumloon gaan verdienen. Pensioenopbouw en sociale rechten vervallen. De SP wil eerlijke lonen en geen tweederangs collega's. Dit absurde plan mag wat mij betreft direct de prullenbak in.'

Met het kille plan van de regering krijgen werkgevers geen subsidie meer als ze iemand met een arbeidsbeperking in dienst nemen. In plaats daarvan krijgen zij toestemming om hen onder het minimumloon te betalen. 'Hierdoor neemt het risico toe dat de werknemers met schulden te maken krijgen. Gemeenten, vakbonden, sociaal werkgevers en zeker de mensen zelf moeten niets van het plan hebben. Zij willen het systeem van loonkostensubsidie behouden waardoor de mensen volwaardig werknemer blijven.'

Ben je het hiermee eens? Sluit je dan hier aan!

Betrokken SP'ers