nieuws

SP en studentenbonden beginnen onderzoek naar inspraak van studenten en docenten

De SP gaat in samenwerking met de studentenorganisaties LSVb en het ISO onderzoek doen naar het functioneren van opleidingscommissies op universiteiten en hogescholen. SP-Kamerlid Frank Futselaar: 'Het is heel belangrijk dat studenten en docenten kunnen meebeslissen over hun eigen opleiding. Sinds vorig jaar hebben opleidingscommissies wettelijk meer te zeggen. Dat is een goede zaak, maar de vraag is of zij wel de middelen hebben die nodig zijn om te functioneren. Ik krijg signalen dat dit lang niet altijd het geval is."

Om inzicht te krijgen in het functioneren van deze commissies heeft de SP in samenwerking met de studentenorganisaties een enquête opgesteld. Zowel docenten als studenten die lid zijn van een opleidingscommissie kunnen de 23 vragen invullen. Het invullen van de enquête kost ongeveer 5 minuten.

Op grond van de uitkomsten van het onderzoek kunnen we er voor zorgen dat de medezeggenschap in het hoger onderwijs verder verbeterd wordt. Futselaar: 'Door studenten en docenten zelf aan het woord te laten, krijgen we beter inzicht in wat er goed gaat en wat er misloopt. Bestuur van universiteiten en hogescholen is te belangrijk om alleen aan bestuurders over te laten.'

Vul de enquete hier in.