nieuws

Strijdbaar SP-congres: Niet voor het belang van de enkelen, maar voor elkaar!

‘De toekomst is niet aan de roofkapitalisten maar aan de mensen. De toekomst is niet aan de markt, maar aan ons. Samen gaan we voor een wereld waar niet het belang van enkelen telt, maar van ons allemaal!’ Bekijk de toespraak van Lilian Marijnissen op ons congres:


Zaterdag vond het XXIIIe SP-congres plaats in Studio 21 in Hilversum. Bijna duizend leden waren aanwezig om het congresstuk Voor Elkaar te bespreken en het nieuwe partijbestuur te kiezen. Het congres werd geopend met een geweldig optreden door het Metropole Orkest:

De afgelopen weken is er in de afdelingen gestemd voor een nieuw partijbestuur. Tijdens het congres werd de uitslag bekend gemaakt. Naast de 20 regiovertegenwoordigers bestaat het partijbestuur de komende twee jaar uit:

Ron Meyer (voorzitter), Lieke Smits (partijsecretaris), Hans Boerwinkel, Thijs Coppus, Rosita van Gijlswijk, Arnout Hoekstra, Bart van Kent, Vincent Mulder, Ronald van Raak, Aldo Schelvis, Pim Siegers, Arjan Vliegenthart en Henk van Gerven.

SP-voorzitter Ron Meyer sprak de bijna duizend partijleden toe. Bekijk hier zijn toespraak.

Ron Meyer

Tijdens het congres werd het congresstuk ‘Voor Elkaar’ besproken door de leden.

Leden aan het woord

Emile Roemer kreeg een daverend applaus voor de 8 jaar dat hij onze partijleider was. Van voorzitter Ron Meyer kreeg hij de gouden tomaat opgespeld. Bekijk hier zijn afscheidstoespraak:

Dirk de Vroome was een lastpak voor bobo’s en bazen. Voor de huurders en de werkenden was Dirk een bondgenoot. Hij was de inspiratie voor de Rooie Reusprijs. De Groninger Bodem Beweging kreeg de prijs voor hun inzet voor een veilig Groningen.

Dit congres werden de nominaties voor de Paul Peters Fotoprijs bekend gemaakt. De prijs is een ode aan de veel te vroeg overleden Paul Peters.

Paul Peters Fotoprijs

Betrokken SP'ers