nieuws

Beckerman wil Tweede Kamer terug van reces om zwaarste aardbeving in 5 jaar

Sandra Beckerman

Trillend stonden ze op hun benen. Veel Groningers voelden vandaag hoe de zwaarste aardbeving in 5 jaar hun provincie trof. Ook SP-Kamerlid Sandra Beckerman was vandaag in Groningen. Beckerman: ‘Vandaag is wederom aangetoond dat de gaswinning nu omlaag moet. Het kabinet doet veel te weinig om de gaswinning door de NAM te verlagen. De Groningers zijn de dupe. Zij zitten in de onzekerheid of hun huis nog wel veilig is. De Tweede Kamer moet nu terugkomen van het reces. Nog langer wachten is te gevaarlijk.'

Al jaren strijden veel Groningers om de gaswinning omlaag en de schade aan 100.000 woningen vergoed te krijgen. ‘Steeds vinden de Groningers de overheid niet aan hun zijde. Opeenvolgende kabinetten zijn vooral bezig geweest met het grote geld en niet met de mensen. Rutte-III moet de gaswinning snel verlagen, zodat de Groningers zich weer veilig kunnen voelen in hun eigen huis.’

Betrokken SP'ers