nieuws

Theater Voor Elkaar: offensief voor rechtvaardigheid en zekerheid nodig

Laat vandaag het startschot zijn voor een groot offensief voor rechtvaardigheid en zekerheid. Om met hoop en optimisme te laten zien dat er een alternatief is voor de ieder-voor-zich politiek. Samen kunnen we bouwen aan een land waar niet de macht van het geld regeert maar de mensen.’ Met die woorden sloot SP-leider Emile Roemer Theater Voor Elkaar af.

In Breda kwamen ruim 1000 mensen bij elkaar voor een programma vol met debat, columns en theater. De samenhang in de samenleving werd bediscussieerd door een panel bestaande uit schrijver Roxane van Iperen, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau Kim Putters, hoogleraar in de psychiatrie Jim van Os, en regisseur van het Pauperparadijs Tom de Ket. Oud-Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm sprak een videocolumn over verbindend leiderschap.

Filmmaker Sinan Can duidde aan de hand van zijn eigen documentaires het gevoel van onbehagen in de samenleving. NRC-columnist en taalkenner Japke-d. Bouma sprak over het belang van gemeenschappelijke taal. Maureen Hubbard vertelde over haar ervaringen als buurtactiviste. Het Pauperparadijs voerde een deel van hun beroemde voorstelling uit. De middag werd afgesloten door woordkunstenaar Chris Blok.

Wilt u meer weten over het belang van gemeenschapszin? Lees dan de nieuwe Spanning

Wilt u ook meedoen? Meld u dan aan en we nemen snel contact met u op! 

Betrokken SP'ers