nieuws

Mahir Alkaya nieuw SP-Kamerlid

Mahir Alkaya treedt in januari namens de SP toe tot de Tweede Kamer. Hij neemt de zetel in die vrij komt door het vertrek van Emile Roemer. Alkaya (1988) zit sinds 2014 namens de SP in de bestuurscommissie van Amsterdam Nieuw-West. Alkaya: ‘Het is een enorme eer om namens de SP volksvertegenwoordiger te worden in de Tweede Kamer. Ik heb enorm veel zin om de strijd aan te gaan voor een menselijker en socialer Nederland.’

Op de 15e plek op de kandidatenlijst stond ex-Kamerlid Eric Smaling. Hij heeft aangegeven op dit moment niet beschikbaar te zijn voor een terugkeer. Smaling: ‘Nadat ik in maart afscheid heb genomen van de Tweede Kamer ben ik snel op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. Wageningen UR heeft me de mogelijkheid geboden weer met volle kracht bezig te zijn op het thema landbouw, voedsel en armoede. Daar nu plotseling weer mee stoppen voelt niet logisch. Ik heb er alle vertrouwen in dat Mahir het fantastisch gaat doen in de Tweede Kamer.’

Betrokken SP'ers