nieuws

Stuur Tihange met pensioen: 23 december protestmars naar ABP

Het protest tegen pensioenfonds ABP en haar beleggingen in de verouderde en onveilig kerncentrales bij Doel en Tihange wordt steeds groter. Bij het door de SP gestarte initiatief hebben inmiddels ook  de PvdA, GroenLinks, PvdD, Wise en de Vereniging Stop Tihange Nederland zich aangesloten. Op 23 december organiseert deze coalitie een protestmars naar het ABP. Voor die tijd kunnen mensen hun pensioenfonds al mailen via de website www.StuurTihangeMetPensioen.nl.

Initiatiefnemer, SP-Kamerlid Sandra Beckerman: ‘De veiligheid van onze dorpen, steden en kinderen mag niet meer op het spel gezet worden. Al helemaal niet met ons eigen pensioengeld. Via ons pensioenfonds ABP kunnen we de druk opvoeren om de verouderde en onveilige kerncentrales gesloten te krijgen.’ Het ABP heeft 116 miljoen belegd in Engie, de eigenaar van rommelreactoren.

De Stuur Tihange Met Pensioen-coalitie roept iedereen op om op 23 december naar Heerlen te komen en deel te nemen aan de protestmars. Beckerman: ‘Hoe meer mensen zich aansluiten bij het protest hoe groter de kans dat het ABP haar geld terugtrekt en hoe groter de kans dat de brakke centrales definitief met pensioen gaan.’ Iedereen is welkom om zich aan te sluiten, de protestmars start om 14.30 in Heerlen-centrum en voert naar het ABP.

 

Betrokken SP'ers