12.000 Mensen protesteren in Brussel tegen de oorlogspolitiek van Trump

In Brussel vindt vandaag de NAVO-top plaats waarin onder ander wordt gesproken over verhogen van de defensiebudgetten van de NAVO-landen. Ook de Amerikaanse president Trump is aanwezig. Hij werd gisteren bij zijn aankomst in Brussel verwelkomt door 12.000 mensen die de oorlogspolitiek van Trump zat zijn. Ook SP-Kamerlid Sadet Karabulut was erbij: ‘Tijdens zijn verkiezingscampagne zette Trump zich neer als de anti-oologskandidaat, maar net als veel andere verkiezingsbeloften is ook deze al in de eerste maanden van zijn presidentschap gesneuveld. Eén ding is nu al duidelijk Trump is oorlog.’

In de Tweede Kamer werd gisteren ook een motie van de SP aangenomen waarin wordt aangedrongen op een in NAVO-verband restrictief wapenexportbeleid richting Saudi-Arabië. Deze motie volgde na het nieuws dat de VS een wapendeal van 100 miljard dollar heeft gesloten met de Golfstaat. Karabulut: ‘Behalve wapenfabrikanten, die hun winsten snel zien stijgen, kent deze waanzin enkel verliezers. Het is de hoogste tijd dat Trump’s oorlogspolitiek een halt wordt toegeroepen!’

Betrokken SP'ers