nieuws

Lilian Marijnissen lanceert Ouderen AlarmLijn

Maandag lanceert Lilian Marijnissen de nationale Ouderen AlarmLijn. Op deze lijn kunnen ouderen melding maken van problemen. Marijnissen: ‘Er is een grote groep ouderen die nauwelijks rond kan komen van hun pensioen, en liefde en zorg tekortkomen, thuis of in een verpleeghuis. Ik roep iedereen op om zijn of haar verhaal met ons te delen. Samen pakken we de problemen aan. Samen strijden we voor respect en waardering voor de mensen die ons land hebben opgebouwd.

Naar aanleiding van de meldingen gaat Marijnissen het land in. Om met de mensen te spreken en te strijden voor oplossingen. ‘Veel ouderen krijgen steeds vaker het gevoel dat ze een ‘kostenpost’ zijn, terwijl ouderen van onschatbare waarde zijn voor onze samenleving. Ze verdienen het om te kunnen genieten van een fatsoenlijke oude dag. Daar blijf ik mij keihard voor inzetten.’

Daarom presenteert de SP tegelijk met de Ouderen Alarmlijn een nationaal actieplan voor ouderen. De belangrijkste punten zijn:

  • We brengen de AOW leeftijd weer naar 65 jaar. Ouderen kunnen zo na een leven lang werken op tijd stoppen en er komen  meer banen beschikbaar voor jongeren.
  • We verhogen de AOW met 10% en stoppen de pensioenkortingen zodat ouderen meer te besteden krijgen.
  • We stoppen met de bezuinigingen op de thuiszorg, houden verzorgingshuizen open en zorgen voor voldoende zorgmedewerkers in verpleeghuizen. Ouderen moeten kunnen rekenen op goede zorg.
  • We voeren een Nationaal ZorgFonds in zonder eigen risico. Zodat mensen die zorg nodig hebben geen boete op ziek zijn krijgen.

Het hele nationale actieplan voor ouderen kun je hier lezen.

Online is de Ouderen AlarmLijn beschikbaar voor meldingen via www.sp.nl/ouderen 

Betrokken SP'ers