Succes SP: Meer geld voor binnenvaart

De regering moet meer investeren in de binnenvaart. Dinsdag stemde een meerderheid van de Tweede Kamer voor dit voorstel van SP-Kamerlid Eric Smaling. ‘De binnenvaart heeft last van slechte sluisbediening, onvoldoende ligplaatsen en geen of slechte afmeervoorzieningen. Dankzij dit aangenomen voorstel moet de minister in 2017 aan de slag om deze knelpunten op te lossen. Dat is heel goed nieuws voor de binnenvaart', aldus Smaling.

De SP zet zich al lange tijd in voor meer vervoer over het water. Smaling: 'De binnenvaart is een relatief schone manier van transport, veroorzaakt geen files en er is meer dan voldoende capaciteit. Deze vorm van transport willen we optimaal benutten. Dan moet je ook bereid zijn om te investeren in de vaarwegen. De focus is vaak te veel op alleen weg gericht en daarmee worden kansen gemist om meer te vervoeren over water.'

Betrokken SP'ers