nieuws

Bashir: lastenverlichting voor MKB

De lastenverlichting voor de grote bedrijven en multinationals is onnodig en moet worden ingezet voor het midden-en kleinbedrijf. Die oproep deed SP-Kamerlid Farshad Bashir tijdens het debat over het Belastingplan van het kabinet.  

Staatssecretaris Wiebes heeft voorgesteld om de winstbelasting te verlagen voor bedrijven die meer dan 200 duizend euro winst maken. Volgens Bashir heeft niet het grootbedrijf, maar het midden- en kleinbedrijf lastenverlichting nodig. Daarom stelt hij voor om de winstbelasting voor kleine ondernemers te verlagen van twintig naar 18,75 procent. ‘Het midden- en kleinbedrijf is de motor van de economie. Maar de bakker, de slager of de websitebouwer moeten elke dag keihard knokken om het hoofd boven water te kunnen houden. Laat de grote bedrijven dus eerlijk bijdragen zodat de échte ondernemer de steun krijgt die hij verdient’, aldus Bashir. 

Betrokken SP'ers