nieuws

Succes SP: Blauwe envelop blijft!

Wie niet over kan naar digitale communicatie, kan bij de Belastingdienst aangeven papieren post te willen blijven ontvangen. De Belastingdienst stuurt deze mensen nu én in de toekomst de blauwe envelop. Dat is het resultaat van voorstellen van SP-Kamerlid Farshad Bashir die werden overgenomen door staatssecretaris Wiebes.  Bashir: ‘Tienduizenden mensen konden door het verdwijnen van de blauwe envelop niet zelfstandig met de Belastingdienst communiceren. Deze mensen kunnen nu aangeven dat ze de blauwe envelop willen blijven ontvangen. Dat is een kleine moeite voor de Belastingdienst terwijl het voor de mensen die niet mee kunnen met de digitalisering van groot belang is.’

Wiebes wilde aanvankelijk iedereen achter de computer zetten om via internet met de Belastingdienst te communiceren. Bashir: ‘Een aantal mensen kunnen de stap naar de digitale snelweg niet maken. Voor hun betekent het afschaffen van de blauwe envelop afhankelijkheid van anderen. Ik ben dan ook blij dat we hierover duidelijke afspraken hebben kunnen maken met de staatssecretaris.'

 

Betrokken SP'ers