nieuws

Ulenbelt: Stop met verder verhogen AOW-leeftijd

69 procent van de mensen steunt het voorstel van de SP om te stoppen met het verder verhogen van de AOW-leeftijd. Dat blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond in opdracht van de partij. SP-Kamerlid Paul Ulenbelt: ‘De afgelopen jaren is de AOW-leeftijd steeds verder verhoogd, terwijl heel veel mensen werkloos thuiszitten. Als we de verhoging nu een halt toe roepen, dan kunnen we het werk eerlijker verdelen. Daar heeft iedereen profijt van.’

In het regeerakkoord is afgesproken om de AOW-leeftijd vanaf 2016 ieder jaar met 3 maanden te verhogen. 63 procent van de mensen geeft aan dat het verhogen van de AOW-leeftijd de werkloosheid vergroot. Ulenbelt: ‘Ons land telt 616.000 werklozen. Jongeren komen moeilijk aan het werk en veel ouderen hebben moeite om tot hun 67e door te werken. Het wordt tijd dat staatssecretaris Klijnsma dit inziet en de verhoging voor 2016 van tafel haalt.’

De SP zal het voorstel dinsdag tijdens de behandeling van de begroting van Sociale Zaken en Werkgelegenheid inbrengen.

Verhogen AOW-leeftijd
Resultaten van het onderzoek van Maurice de Hond in opdracht van de SP

Betrokken SP'ers