nieuws

‘Maak van ABN Amro een voorbeeldbank: de Volksbank’

SP-leider Emile Roemer stelt voor om van ABN Amro een voorbeeldbank te maken. ‘Een Volksbank waar mensen voor een fatsoenlijke rente kunnen sparen, waar niet gegokt wordt met het spaargeld van mensen en waar bonussen en megasalarissen taboe zijn.’ Volgens Roemer laat de top van ABN Amro zien dat er niets geleerd is van de crisis. ‘De salarissen stijgen alsof er geen crisis geweest is. Terwijl banken dreigen met negatieve spaarrentes voor gewone spaarders, gaat het gegraai aan de top gewoon door.’

Als het aan de SP ligt dan blijft de overheid eigenaar van ABN Amro en wordt deze omgevormd tot een echte Volksbank. Roemer: ‘Het domste wat je nu kunt doen is een winstgevende bank voor 15 miljard euro verkopen terwijl er door de overheid 24 miljard euro voor betaald is. Laten we nu werken aan een stabiele bank, een voorbeeld voor andere banken als het gaat om rente, leningen aan het MKB en salarissen van de top.’

 

van_abn_naar_volksbank

Betrokken SP'ers