nieuws

Roemer wil uitleg van Van Rijn over problemen WMO

De SP roept staatssecretaris Van Rijn naar de Tweede Kamer om uitleg te geven over de ontstane chaos in de thuiszorg. SP-leider Emile Roemer: 'De staatssecretaris blijft zeggen dat er geen problemen in de thuiszorg zijn. Hij staat met zijn rug naar de samenleving, want ondertussen blijkt dat 1 op de 4 gemeenten de thuiszorg niet op orde heeft. Duizenden thuiszorgmedewerkers hebben te horen gekregen hun baan te verliezen en anderen moeten een deel van hun salaris inleveren. Het is tijd dat Van Rijn de zorgen van mensen serieus neemt.' De SP wil dat Van Rijn dinsdag tekst en uitleg komt geven in de Tweede Kamer.

Emile Roemer

Roemer brengt vrijdagmiddag een bezoek aan de thuiszorgmedewerkers van Pantein-Vivent, die het gemeentehuis van Oss bezet hebben. De medewerkers voeren actie voor fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden. Na het ontslag van 1800 medewerkers van deze thuiszorgorganisatie is aangekondigd dat de medewerkers  worden overgenomen door andere zorgaanbieders. Dat is bij de meesten nog niet gebeurd, daarom zijn zij deze actie gestart. Roemer: 'Deze medewerkers strijden voor goede zorg en goede arbeidsvoorwaarden. De staatssecretaris zou daarin hun bondgenoot moeten zijn. Maar daar is helaas geen sprake van. Hij steekt zijn kop in het zand en ontkent alle problemen. Daarmee schoffeert hij alle thuiszorgmedewerkers die zich zorgen maken over hun eigen toekomst en de toekomst van de zorg in Nederland.'

Zaterdag bezoekt Roemer in Borculo thuiszorgmedewerkers die actie voeren voor het behoud van de huishoudelijke verzorging. Later die dag bezoekt hij de ook thuiszorgmedewerkers in Nijmegen. 

Betrokken SP'ers