nieuws

Bashir: Fiscaal voortrekken buitenlandse uitzendkrachten onnodig en ongewenst

Nederlandse werkzoekenden staan op flinke achterstand door een fiscale prikkel die werkgevers stimuleert buitenlandse uitzendkrachten aan te nemen. Die prikkel moet onmiddellijk van tafel.’ Dat is het voorstel van SP-Kamerlid Farshad Bashir na berichten van de FNV dat het aannemen van werknemers van over de grens door de Belastingdienst flink wordt gesubsidieerd.

Bashir: ‘Het gaat over een convenant tussen de Belastingdienst en uitzendbureaus waardoor werkgevers grote vergoedingen onbelast mogen verstrekken aan buitenlandse werknemers. Hierdoor wordt het voor Nederlandse werknemers flink moeilijk gemaakt om te concurreren met buitenlandse collega's. Het is ongehoord dat deze regeling, met medewerking van de belastingdienst op grote schaal wordt gebruikt.'

Deze oneerlijke subsidie kost de overheid jaarlijks meer dan 250 miljoen euro. Bashir zal vanavond nog een voorstel doen om te stoppen met deze regeling voor uitzendkrachten.

Betrokken SP'ers