nieuws

Ulenbelt: overheid draaft door met sollicitatieplicht

Paul Ulenbelt

De overheid draaft door met de sollicitatieplicht voor mensen die een werkloosheidsuitkering ontvangen. Dat stelt SP-Kamerlid Paul Ulenbelt. Zodra iemand een WW-uitkering aanvraagt krijgt hij de plicht om een aantal keer per maand te solliciteren. Zolang de werkzoekende nog niet aan een nieuwe baan is begonnen blijft de sollicitatieplicht van kracht. Zelfs als er al een contract voor een nieuwe baan is getekend.

Ulenbelt: ‘Dit gaat veel te ver. Als iemand aan kan tonen dat hij binnenkort aan een nieuwe baan begint, dan moet hij niet meer gedwongen worden om te solliciteren. Ik vind het prima dat mensen gestimuleerd worden om nieuw werk te vinden, maar dit draagt daar niets aan bij. Het is echt van de zotte.’ Daarom stelt Ulenbelt voor om mensen die aan kunnen tonen dat hun nieuwe contract binnen drie maanden in gaat, uit te zonderen van de sollicitatieplicht. Ulenbelt zal dit tijdens de begrotingsbehandeling van het ministerie van Sociale Zaken inbrengen.

Betrokken SP'ers