nieuws

Oproep: Deel uw ervaring met huurregeling voor chronisch zieken en gehandicapten

SP-Kamerlid Paulus Jansen wil weten wat de ervaringen zijn van gehandicapten en chronisch zieken bij het aanvragen van ontheffing van de inkomensafhankelijke huurverhoging. Hij stelde hierover vorige maand Kamervragen over aan minister Blok van Wonen. In antwoord hierop stelt Blok dat hij verwacht dat er ruimhartig wordt omgegaan met de regels.

Jansen: ‘Ik heb al verschillende mails ontvangen van mensen die net buiten de boot vallen, maar wel veel zorgkosten hebben. Die ervaringen wil ik bundelen en aan de minister voorleggen. Ook voor hen moet een oplossing komen.’

De SP heeft zich altijd hard verzet tegen de inkomensafhankelijke huurverhogingen. Tijdens de debatten wist de SP een regeling af te dwingen voor gehandicapten en chronisch zieken. Jansen: ‘De regels die minister Blok stelde blijken erg strikt. Ondertussen verwacht hij wel ruimhartigheid van de woningcorporaties. Zo gooit hij de problemen over de schutting. Dat kan niet, de regeling moet beter. Beloofd is beloofd.’

Heeft u ervaring met het aanvragen van ontheffing voor de huurverhoging? Mail deze dan naar Paulus Jansen via kamer@sp.nl.

Betrokken SP'ers