nieuws

SP-senator Kox naar Midden-Oosten

SP-senator Tiny Kox brengt de komende dagen met een delegatie van de Raad van Europa een bezoek aan Jordanië en Palestina. In Jordanië staan onder andere ontmoetingen met koning Abdullah II en premier Ensour op het programma, alsmede een bezoek aan het vluchtelingenkamp Za’atari, waar meer dan 370.000 Syriërs een schuilplaats vinden voor de burgeroorlog in hun land. In Palestina treft de delegatie onder meer president Abbas, premier Fayyad en minister van Buitenlandse Zaken Al-Malki.

In Amman, Jordanië ontmoet de delegatie vertegenwoordigers van het Jordaanse parlement. In Ramallah, Palestina, staan besprekingen met de Palestijnse delegatie in de Raad van Europa op het programma. Kox is speciaal rapporteur voor Palestina in de Raad van Europa.

Een gepland bezoek aan Israël is uitgesteld tot later dit jaar, op verzoek van de Israëlische autoriteiten. In de parlementaire assemblee van de Raad van Europa treffen vertegenwoordigers van het Palestijnse en Israëlische parlement elkaar elke drie maanden, in aanwezigheid van Europese parlementariërs.

Betrokken SP'ers