nieuws

Henk Kamp volgens jongeren Aso van het Jaar

ROOD, jong in de SP reikt binnenkort een grote gouden eikel uit aan minister Kamp (Sociale Zaken en Werkgelegenheid). Kamp krijgt de prijs vanwege zijn verkiezing tot 'Aso van het Jaar'. Vierduizend jongeren deden mee aan de verkiezing van ROOD, waarin ze stemden op de minister die volgens hen de asociaalste bezuinigingsplannen heeft. Kamp werd met bijna 1.500 stemmen ruimschoots eerste. De SP-jongeren reiken de prijs uit samen met Janko Hegi, een van de vele jongeren met een arbeidsbeperking die getroffen worden door het kabinetsbeleid.

ROOD-voorzitter Leon Botter: 'We kijken niet op van de uitslag. Kamp stort mensen die graag willen werken regelrecht in de armoede. De sociale werkplaats wordt ontmanteld, jongeren met een arbeidsbeperking worden gekort en krijgen minder hulp bij het zoeken van werk.'

Janko Hegi wordt net als vele anderen straks flink gekort op zijn Wajong-uitkering, waardoor sparen voor financiële tegenvallers er niet meer bij is. 'Ik wil graag werken voor mijn geld, maar gewone werkgevers moeten me niet. Ik sta al vijf jaar op de wachtlijst voor de sociale werkplaats, maar dankzij deze minister is daar nu ook een stop. Hulp die ik kreeg bij het zoeken van een baantje verdwijnt ook. Een kapotte wasmachine betekent voor mij straks een week geen boodschappen doen', aldus Janko.

De Aso van het Jaar-verkiezing maakte onderdeel uit van de campagne ‘Doe Effe Sociaal!’. Met deze campagne wil ROOD jongeren laten zien dat Rutte de verkeerde keuzes maakt en dat een andere wereld mogelijk is.