nieuws

Staatssecretaris De Krom neemt duizenden protesthandschoenen in ontvangst op ‘Armoede werkt niet’

Staatssecretaris De Krom neemt op de manifestatie ‘Armoede werkt niet’ op zaterdag 10 december duizenden werkhandschoenen in ontvangst uit handen van jonggehandicapten, bijstandsgerechtigden en werknemers van de sociale werkplaatsen.

Met deze werkhandschoenen komen zij in protest tegen de bezuinigingen op mensen met een arbeidsbeperking. De manifestatie 'Armoede werkt niet' maakt een vuist voor eerlijk loon en eerlijk werk, voor begeleiding en voor eerlijk delen en voor opleiding en goede zorg in Nederland.

De forse bezuinigingen op jonggehandicapten, bijstandsgerechtigden en werknemers van de sociale werkplaats zijn aanleiding om 'Armoede werkt niet' te organiseren. Deze mensen moeten een deel van hun inkomen inleveren en daarnaast worden 60.000 plekken in de sociale werkvoorziening geschrapt. Tienduizenden mensen zullen hierdoor achter de geraniums en in de armoede belanden of onder het minimumloon aan het werk worden gezet .

De manifestatie wordt georganiseerd door de SP, PvdA, Abvakabo, FNV Bondgenoten, Bijstandsbond, Wajong Centraal, Platform Verontruste Ouders, Walk of Shame, Rekening Retour en Terug naar de Bossen. Emile Roemer (SP), Job Cohen (PvdA) en Agnes Jongerius (FNV) protesteren samen met duizenden jonggehandicapten, werknemers van de sociale werkplaatsen en bijstandsgerechtigden om deze plannen van tafel te krijgen.

De manifestatie vindt plaats in de Brabanthallen in Den Bosch op zaterdag 10 december van 13:00 – 16:00 uur. Bij voldoende aanmeldingen wordt busvervoer georganiseerd. Mensen die van het busvervoer gebruik willen maken kunnen zich aanmelden op www.armoedewerktniet.nl.

Betrokken SP'ers