Actie Natuurmonumenten: Kabinet zet natuur in de kou

De boswachters en medewerkers van Natuurmonumenten gingen, op het Plein in Den Haag, letterlijk uit de kleren om te protesteren tegen de kabinetsplannen om Nederlandse natuur in de uitverkoop te doen. De organisatie overhandigde 75.000 handtekeningen aan fractievoorzitters van verschillende politieke partijen. 'Dit kabinet laat de natuur letterlijk in haar hemd staan, ' aldus één van de boswachters.

In het regeerakkoord zijn draconische bezuinigingen aangekondigd op de natuur waardoor recreatiebossen om de stad geschrapt worden, natuur van Staatsbosbeheer verkocht moet worden, natuurverbindingen verdwijnen en de structuur van essentiële natuurgebieden in Nederland wordt aangetast.

Emile Roemer: 'Dit Kabinet ziet de natuur als een wegwerpartikel'

De kabinetsplannen leiden er toe dat dat er in 2018 ten minste voor 100.000 voetbalvelden minder natuur is. Volgens SP-leider Emile Roemer ziet dit kabinet natuur als een makkelijke bezuinigingspost en een wegwerpartikel. 'En daarom is het goed dat jullie hier zijn. Jullie kun blijven rekenen op onze steun bij volgende acties,' aldus Roemer.

De SP verzet zich in en buiten het parlement tegen de plannen van het kabinet. Dankzij een voorstel van SP-Kamerlid Henk van Gerven wordt er minder natuur om de stad geschrapt dan in het regeerakkoord gepland was.