nieuws

Emile Roemer: Tot hier - en nu verder

'Tot hier – en nu verder'. Zo heet het verrassende kennismakingsboek van SP-voorman Emile Roemer. Waar komt hij vandaan, wat drijft hem en wat wil hij bereiken? Vanaf vandaag ligt het in de boekhandel. Als je nu lid wordt, krijg je het cadeau!

Tot hier en nu verder

‘Als je enkele maanden voor de verkiezingen op het politieke toneel verschijnt als nieuwe frontman van een partij, heb je een nadeel en een voordeel. Het nadeel is dat slechts weinigen jou goed kennen. Het voordeel is dat het je toegestaan wordt jezelf te presenteren. Wie ben ik, waar kom ik vandaan, wat heb ik gedaan, en waar wil ik naar toe? Dat zijn relevante vragen van publiek en pers en er antwoord op geven is fatsoenlijk, nuttig – en plezierig. Hoe meer ik over mezelf kwijt kan, hoe beter mensen over mij kunnen oordelen. Dat bracht me tot het maken van dit boek.’ Zo zegt Emile Roemer in het voorwoord van zijn boek, dat wordt uitgegeven door uitgeverij Aspekt.

De SP-voorman legt in het boek uit wat hem drijft: ‘Mijn diepste inspiratie om te doen wat ik doe haal ik uit het maatschappelijke onrecht dat ik om me heen, dichtbij en ver weg, zie en niet verdragen kan.’

Na zijn verrassend sterke optreden in het eerste grote lijsttrekkersdebat in Carré zal 'Tot hier – en nu verder' opnieuw veel mensen verrassen. Emile Roemer blijkt gepokt en gemazeld in de politiek. Als activist, raadslid, wethouder, locoburgemeester en Kamerlid. Hij is bereid lessen te trekken uit het recente verleden van zijn partij, die de verkiezingen van 2006 won maar door de verliezers CDA en PvdA aan de kant werd geschoven. 'Eens maar nooit weer!' legt Roemer uit. Hij wil ook dat de SP minder bescheiden wordt: 'We lijken beter in zaken aan te kaarten dan onze successen te claimen.' De nieuwe frontman van de SP toont zich een optimistisch mens, die er vast van overtuigd is dat Nederland baat heeft bij een grote en sterke SP: 'Als de SP niet had bestaan, had ik hem vandaag nog uitgevonden!'

'Tot hier - en nu verder' ligt vanaf vandaag in boekhandel voor 10,95 - uitgeverij Aspekt. Als je nu lid wordt van de SP krijg je het cadeau!