CDA misbruikt belastinggeld voor campagne met 'Glossy Gerda'

SP-Kamerlid Krista van Velzen vindt dat het CDA zelf moet opdraaien voor de kosten van de glossy 'Gerda' die wordt uitgebracht ter viering van het 75-jarig bestaan van het ministerie van Landbouw. "Kennelijk is de campagnekas van het CDA leeg, en gebruikt men nu belastinggeld om zichzelf aan te prijzen.”

De glossy kost naar schatting enkele tonnen belastinggeld en komt in een oplage van ruim 800.000 stuks. Van Velzen: "Een 75-jarig bestaan is best een reden voor een feestje, maar niet ter ere en glorie van een CDA-minister die er 3 jaar zit en bovendien zelfs demissionair is. Krijgen we straks ook nog een ‘Jack’, om het 75-jarig bestaan van het fenomeen straaljagers te vieren, of de ‘Maxime’, die dit jaar toch 65 wordt?”

Betrokken SP'ers