nieuws

Petitie tegen verplichte invoering Competentiegericht Onderwijs MBO

De SP start vandaag met een petitie tegen de verplichte landelijke invoering van het competentiegericht onderwijs. Staatssecretaris Van Bijsterveldt wil deze onderwijsmethode vanaf 2010 wettelijk opleggen aan alle MBO-scholen. SP-Kamerlid Jasper van Dijk: “Docenten hebben niets te zeggen over deze enorme onderwijshervorming van het beroepsonderwijs. Ondanks alle kritiek op het verlies aan vakkennis en het gebrek aan draagvlak, gaat Van Bijsterveldt rücksichtslos door met de invoering. Hoe meer mensen tekenen, hoe groter de druk wordt om af te zien van gedwongen invoering.”

Vandaag debatteert de Tweede Kamer over medezeggenschap in het MBO. Van Dijk zal in het debat voorstellen om docenten via de Ondernemingsraad instemmingsrecht te geven op de invoering van het Competentiegericht Onderwijs. Dat is nodig, omdat van Bijsterveldt een eerdere motie van Van Dijk op dit punt weigert uit te voeren.

Teken de petitie op www.sp.nl/mbo. De petitie wordt komend voorjaar aangeboden, als de wet op het Competentiegericht Onderwijs wordt behandeld.