nieuws

SP, PvdA en GroenLinks organiseren openbare hoorzitting over JSF

Aan de vooravond van het debat over de aanschaf van twee JSF-testtoestellen, organiseren SP, PvdA en GroenLinks een hoorzitting over het JSF-project.

JSF

Anderhalf jaar lang is er in de Tweede Kamer niet over dit miljardenproject gesproken. Een informatieve hoorzitting ter voorbereiding op het debat werd geblokkeerd door de VVD, CDA en CU. De SP, PvdA en GroenLinks besloten daarom een openbare briefing te organiseren op donderdag 22 mei. SP-Kamerlid Krista van Velzen: “We vinden dat alle informatie over de JSF openbaar moet zijn. Er gaat enorme veel Nederlands belastinggeld naar het project, daar moet natuurlijk niet stiekem over worden gedaan.”

Vertegenwoordigers van organisaties, media en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om als toehoorder bij de hoorzitting aanwezig te zijn. Tijdens de briefing zullen generaal-majoor b.d. Van Vuren, Frank Slijper (Campagne tegen Wapenhandel) en Johan Boeder (onafhankelijk JSF-watcher) hun kennis delen met de Kamerleden van SP, PvdA en GroenLinks, en geïnteresseerde vertegenwoordigers van andere fracties.

De briefing vindt plaats tussen 14:15 en 16:30 uur in de Suze Groenewegzaal van het Tweede Kamergebouw. Wie aanwezig wil zijn, kan zich tussen 13.45u en 14.00u melden bij de receptie van de Tweede Kamer.